Schoorsteen Inspectie uit laten voeren door professionals?

Kleine mankementen aan uw schoorsteen zijn gemakkelijk te repareren. Een schoorsteen inspectie brengt deze defecten vroegtijdig aan het licht. Daarom adviseren we u om uw schoorsteen tijdig te laten controleren. Aan de binnenkant en aan de buitenkant. Zo voorkomt u onaangename verrassingen en dure renovaties.

Veel voorkomende gebreken buitenkantschoorsteen inspectie

Ouderdom en weersinvloeden, zoals neerslag en vrieskou, zijn vaak de oorzaak van defecten aan uw schoorsteen. Wat zijn de meest gangbare gebreken die tijdens schoorsteen inspectie aan het licht kunnen komen? We zetten ze hieronder voor u op een rij:

  • Beschadigde voegen die kunnen leiden tot lekkage of (gedeeltelijk) losgeraakte stenen;
  • Loodwerk dat door harde windvlagen is afgerukt of losgewrikt uit de voegen;
  • Scheuren in de gecementeerde bovenplaat van oude schoorstenen.

Deze beschadigingen zijn vaak heel eenvoudig te verhelpen, als ze maar bijtijds worden ontdekt. We checken niet alleen uw schoorsteen op de meest voorkomende problemen, maar we dragen ook de oplossingen aan. Indien nodig kunnen we uw schoorsteen vakkundig renoveren.

Schoorsteen inspectie met een camera

Schoorsteen inspectie van de binnenkant doen wij met een camerasysteem dat speciaal ontworpen is voor schoorstenen en ventilatiekanalen. Camera-inspectie legt alle scheuren of gebreken in het kanaal bloot.

Verantwoord stoken met vierjaarlijkse controle

Wilt u op een veilige en verantwoorde manier uw kachel of haard stoken, dan raden we u aan om de schoorsteen minimaal 1 x in de 4 jaar goed te laten inspecteren. Alleen met een vierjarige schoorsteen inspectie kunt u er echt van op aan dat uw rookkanaal geen gevaren oplevert voor uw gezondheid of stankoverlast veroorzaakt.

    Neem contact met ons op!

    Ik ga akkoord met de Privacy Policy en met de toepassing daarvan.